Wednesday, 4 February 2015

Seafood Fried Rice


As Salam..
Memandangkan Cuti Thaipusam 03/02/2015.
Malam tue Mood Rajin datang nak Masakkan Untuk Anak2

Bahan Bahan :-
Nasi
Bawang besar 1biji (Dicincang)
Bawang Putih 2ulas (Dicincang)
Udang (Buang kulit)
Telur
Sosej Ketam
Sotong
Cili Boh
Sos Tiram
Garam dan perisa secukup rasa

Cara Memasak :-
1) Tumis Bawang dah naik bau masukkan cili Kisar 1 sudu (anak anak suka makan pedas tp x pedas melampau)
2) Dah pecah minyak, masukkan udang tunggu nmpk keorenannya n masukkan sosej ketam dan sotong. kacau kejap
3) Masukkan Sos Tiram satu sudu, n Masukkan Telur.
4) Lastly Baru masukkan Nasi kacau sebati n perasakan dengan garam (AJI x guna)

SIAP!!! Alhamdulillah Anak2 saya Cukup Suka..


Nasi Goreng Seafood

No comments:

Post a Comment